Betty Klaasse

5. maj – 3. september 2017 (forlængede udstilling)

The Oceans Below and the Universe Above

“Som redaktør af profession, har jeg altid været bekendt med kunst at klippe og klistre med ord og give nyt liv til tekster. Det var ikke før sidst i 2015 at jeg opdagede magien i at klippe og klistre med vintage billedemateriale. Siden da har jeg været hooked på collagekunst. Jeg bliver inspireret af billeder af de mindste dyr og de mest gigantiske planeter. Når jeg bruge mennesker fra gamle reklamer i mine collager, føles det som om jeg redder dem, giver dem en ny chance i livet. Det er en befriende verden, hvor alt er muligt. Jeg nyder at udforske overraskende kombinationer, at lege med proportioner og kontraster. At skabe collager udvider fantasien. Nogle gange bliver jeg forbløffet over at se nye verdner blive til i mit arbejde. Men nogle gange er det omvendt: Jeg ser verden som en fantastisk, evigt foranderlig collage.” Betty Klaasse

Betty Klaasse forener verdner, som normalt ikke kan eksistere sammen i den harmoni, hvori hun portræterer dem. Hendes imaginære universer er konstrueret ud af mystiske interplanetære møder mellem eventyrlystne rejsende og eksotiske dyr. Måske er hendes collager mange universer, fanget i et billede. Som kunne kunstneren se gennem et slør af parallelle dimensioner. Eller måske beskriver hendes billeder en hyldest til en hedonistisk form for turisme, hvor man let kan nyde alle livets vidundere, I det mindste så længe som det varer. Fordi hendes collager også fremprovokerer en følelse af noget, som måske ikke varer meget længere, eller endda vil være tabt for altid. I den forstand passer hendes værker perfekt ind i vores tid, hvor vi ved at vores planet er truet af vores egen eksistens og at vi ikke passer så godt på den som vi burde. Betty Klaasse giver os en venlig påmindelse om, at vi skal skatte den verden vi lever i, såvel som de mennesker og dyr, der bor på vores lille planet Jorden.

Betty Klaasse (Holland, 1980) er en analoge collagekunstner fra Amsterdam med speciale i at genoplive billeder. Udelukkende ved hjælp af saks og lim, redder hun mennesker og dyr fra vintage magasiner og tilbyder dem en ny chance i livet. I hendes collager fanger hun et snapshot fra deres eventyr, forener det mondæne med det mystiske, det forgangne med det grænseløse. Når hun ikke rearrangerer fortabte motiver, Racer Betty over Amsterdams tage på sin albino struds, eller vander de tre bonzai-ildere, som gror på hendes altan.

Udstillingen ‘The Oceans Below and the Universe Above’ med 26 collager af Betty Klaasse er en skandinavisk premiere. Den åbner 5. maj 2017 med en fernisering kl. 16 til 19. Udstillingen varer indtil 3. september 2017 (forlængede udstilling).

English text here

Foto
‘It looks different in the picture!’
Original Paper Collage
25,5 x 31,5 cm
© Betty Klaasse (Holland, 2016)